Amiért a gránátalmát szeretik

Dobd ki a Viagrát, neked a csak a gránátalma levére van mostantól szükség, ha a szexuális életedet fel akarod dobni - állítja egy tanulmány, ami a gránátalma lé vágyfokozó tulajdonságait tesztelte.

A gránátalma levet már eddig is megbecsülték, hiszen megállapították róla, hogy egy szupergyümölcsről van szó, de most az is kiderült róla, hogy hatékonyan képes növelni a libidót a férfiakban és a nőkben egyaránt.

A kutatás 58 személy vizsgált, akik 21 és 64 év közöttiek voltak. Az edinburghi Queen Margaret Egyetem két hetes kutatása alatt kiderült, hogy azoknál, akik ez idő alatt minden nap elfogyasztottak egy pohár gránátalma levet, jelentősen megugrott a tesztoszteron szintje, ami mindkét nemnél növeli a libidót. A férfiaknál egyébként ez a hormon befolyásolja az arcszőr növekedését és a hang mélyülését, a nőknél pedig a szexuális vágyfokozás mellett a csontok és izmok erősítésében is fontos szerepet játszik.

granatalma-post-1.jpg

A tesztoszteron egyéb előnyös tulajdonságai közé tartozik, hogy fokozza a memóriát, javítja a hangulatot és enyhíti a stresszt, vagyis nemcsak a vágy fokozásában segít, hanem megadja a szexre való ráhangolódást.

Az edinburghi kutatás nemcsak a tesztoszteron szintet vizsgálta, hanem a vérnyomást és egy különös módszerrel 11 érzelmi állapot ingadozását is, amibe beletartozott a félelem, a szomorúság, a bűntudat, a félénkség és a magabiztosság. A kutatás végén a tesztoszteron szinte 16-30 %-kal emelkedett, a vérnyomás pedig normalizálódott, illetve a pozitív érzelmek sokszorozódtak, míg a negatív érzések csökkentek.

Címkék: diéta, recept