Paleo szájbarágó :)

Azok számára, akik még nem értik, hogy miért a paleolit diéta a legmegfelelőbb az emberi szervezet számára, érdemes tisztázni, hogy megértsék, hogy sikerét nem egyszerűen a marketingnek, hanem hatékonyságának köszönheti. Vagyis a paleolit diéta előnyei jól dokumentáltak, és egyébként az étkezés terén is nagy változatosságot enged meg, ha hagyjuk kibontakoztatni a kreativitásunkat a főzés során.

paleodieta2.jpg

Persze előfordulhat, hogy könnyedén kitaláljuk, hogy mit együnk reggelire és ebédre, azonban a felkészülés során kifogyhatunk a vacsora ötletekből és esetenként túl fáradtak lehetünk utána nézni, hogy mit is lehetne enni vacsorára, ami paleolit barát is, így a végén egy kevésbé egészséges ételt választunk, ami a test és az egészség rovására megy. Éppen ezért ahhoz, hogy betartsuk a paleolit diétát, célszerű egy előre elkészített menüsor segítségével dolgozni, hogy ne kelljen mindennap kitalálni a paleolit menüt.

A paleolit diéta azért a legalkalmasabb az emberi szervezet számára, mert már az ősember is ezt a diétát követte, így a szervezet ehhez az étrendhez alkalmazkodott leginkább. Röviden összefoglalva bármit ehetünk, ami beletartozik ezek közül valamelyik nagyobb kategóriába:

Hús, hal, zöldségek, gyümölcsök, gyökerek, magok.

Meglátjuk, hogy a paleolit diéta nemcsak az egészségünket javíthatja, hanem fontos mellékhatása, hogy drámai és tartós fogyást képes eredményezni.

Címkék: diéta, paleo