A paleo fasírt

A szokásos, hagyományos fasírt a paleolit diétában is elkészíthető, csupán néhány kisebb változtatásra van szükség. A fasírt a legtöbb családnál kedvenc ételnek számít: a háziasszonyok azért szeretik, mert segítségével hatékonyan fel lehet használni a maradékokat, ezenfelül meglehetősen olcsó, illetve egyszerű is elkészíteni. Ezenfelül csak egy-két módosítás szükséges ahhoz, hogy egy teljesen elfogadott paleolit fasírtot kapjunk. Ha még nem próbáltad volna ki így, akkor itt az idő, mert ezekkel a változtatásokkal még ízletesebb húsgolyót lehet készíteni.

paleo55.jpg

Azt már valószínűleg tudod, hogy a paleolit diéta azokat az élelmiszereket részesíti előnyben, amelyeket természetes formában be lehet szeretni. Ezt szem előtt tartva a paleolit diétába passzoló fasírthoz tényleg nem kell sok minden.

Az első dolog, amire összpontosítani kell az a fő összetevő: a paleolit fasírt marhahúsból készül. Ha szerencsések vagyunk, akkor saját nevelésű állat húsát tudjuk felhasználni, :) de nyilván a legtöbben a piacon szerzik be a húst. Egy a lényeg: mindig a fűvel táplált marhahúst részesítsük előnybe, még akkor is, ha fasírtról van szó.

A következő lépés a zsemlemorzsa helyettesítése. Ez általában része a minőségi fasírtnak, de a paleolit diétában nem megengedett összetevő. Ezt a részletet azonban egy kis zabkásával könnyen le lehet cserélni, ameddig nem kapjuk meg a kívánt állagot.

Címkék: recept, paleo